• Scriptie nakijkdienst
  • Ervaren taalkundigen
  • Binnen 24 uur

Scriptiehulp: Laat je bijstaan door experts

Scriptiehulp kun je vanwege uiteenlopende redenen nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld halverwege zijn vastgelopen of je weet bij de start al niet waar je moet beginnen. Externe hulp bij je scriptie kan daarom uitkomst bieden.

Hulp bij scriptie: verschillende vormen scriptiehulp

Er zijn verschillende vormen van scriptiehulp die je kunt raadplegen:

 Scriptie laten nakijken door familie of vrienden
 Scriptie laten nakijken door experts
 Scriptiebegeleiding
 Ghostwriter

Familie of vrienden inschakelen

Je kunt ervoor kiezen om familie of vrienden te vragen je scriptie door te lezen en te verbeteren. Zij moeten dan uiteraard wel goed zijn in taal en hiervoor tijd en zin hebben. Het nakijken van een scriptie kan namelijk al gauw een hele dag in beslag nemen.

Een nadeel is echter dat de kans groot is dat taalfouten over het hoofd worden gezien. Vaak kijken familie of vrienden een scriptie alleen na op spel- en typefouten en bijvoorbeeld niet op academische woordkeuze, consistentie, logische opbouw en duidelijkheid. Dit zijn echter belangrijke onderdelen waarop je scriptie wordt beoordeeld. Het beoordelen hiervan zal je dan uiteindelijk zelf nog moeten doen.

Tot slot moeten familie of vrienden tijd zien te vinden voor het doorlezen van je scriptie. Deze vorm van scriptiehulp kan een nadeel zijn wanneer jouw deadline snel nadert.

 Grote kans dat fouten over het hoofd worden gezien
 Enkel nakijken op spel- en typefouten
 Kunnen niet altijd aan deadline voldoen

Scriptie laten nakijken door experts

Wil je er zeker van zijn dat je scriptie goed wordt nagekeken met oog voor detail, dan kun je beter jouw scriptie laten nakijken door een echte scriptie-expert. Zij kijken jouw scriptie niet alleen na op taal, maar op meerdere belangrijke onderdelen zoals academische woordkeuze, structuur, inhoud en bronvermelding.

Er zijn tegenwoordig meerdere nakijkbureaus waar je terecht kunt, maar de kwaliteit van de service kan onderling verschillen. Wij raden je daarom aan om reviews van klanten te lezen. Hieruit kan je vaak de kwaliteit van de service opmaken. Belangrijk is wel dat je kijkt of de reviews echt zijn en op een onafhankelijk platform zijn geplaats zoals Trustpilot.

Voordelen van je scriptie laten nakijken door een scriptie nakijkbureau:

  Experts controleren op alle kwaliteitseisen
  Nakijken op verschillende onderdelen naast de taal
  Specialisten uit jouw vakgebied
  Binnen 24 uur nakijken mogelijk
  Hogere slagingskans

Scriptiebegeleiding

Scriptiebegeleiding is een vorm van studiebegeleiding en kun je kiezen bij de start van je afstuderen of als je bent vastgelopen met je scriptie onderzoek. Je begeleider helpt je inhoudelijk met vraagstukken en adviseert je over hoe je bepaalde onderdelen moet verwerken.

Vaak controleert je scriptiebegeleider jouw scriptie niet op taal. Dit betekent dat als je scriptie af is hier nog taalfouten in kunnen staan. Je bent dan genoodzaakt je scriptie alsnog te laten controleren op taal, waardoor de kosten enorm kunnen oplopen.

Scriptiebegeleiding kun je vaak zowel online als op locatie krijgen. Wat je het best kunt kiezen hangt af van je situatie. Heb je intensieve begeleiding nodig, dan adviseren wij je om op locatie te komen.

⊕  Begeleiding op maat
⊕  Helpen je met inhoudelijke vraagstukken
⊕  Specialisten uit jouw vakgebied
 Kijken niet na op taal

Ghostwriter

Ghostwriting houdt in dat je jouw gehele scriptie laat schrijven door iemand anders. Wij raden deze vorm van scriptiehulp ten zeerste af. Hier kleven namelijk nogal wat risico’s aan.

Buiten het feit dat het verboden is, is de kans heel klein dat je je scriptie in één keer haalt. Vaak doen scriptie-ghostwriters zelf geen (veld)onderzoek, maar verzinnen alles bij elkaar. Hierdoor is het zomaar mogelijk dat je scriptie niet aansluit bij de eisen van je school. Het gevolg is dat je (meerdere keren) je scriptie moet herkansen.

Als je opleiding erachter komt dat jij je scriptie hebt laten schrijven door iemand anders dan jijzelf, mag je mogelijk niet afstuderen, omdat je fraude pleegt.

Een ghostwriter biedt zijn/haar diensten vaak aan via Marktplaats. Hier zit geen bureau achter, waardoor de kans aanwezig is dat hij/zij er met jouw geld vandoor gaat zonder de dienst te leveren.

 Verboden
 Onderzoek wordt verzonnen
 Lage slagingskans
 Fraudegevoelig

Hulp bij scriptie? Schakel 24editor in!

Bij 24editor helpen wij je op meerdere manieren met je scriptie. Zo kijken wij je scriptie grondig na, verstrekken wij hulp bij het schrijven van je scriptie door middel van handige artikelen en beantwoorden wij je vragen via de mail, telefoon of chat.

De nakijkservice van 24editor bestaat uit verschillende diensten waarmee je de kwaliteit van je scriptie kunt verbeteren. Zo hebben wij bij deze vorm van scriptiehulp een dienst voor elke behoefte ontwikkeld:

Naast 2 versies van het nagekeken document, ontvang je bij ons ook een feedbackdocument waarin jouw editor alle fouten met je doorneemt, verbetersuggesties doet en door middel van checklists laat zien welke onderdelen nog ontbreken, zodat je zelf makkelijk je scriptie inhoudelijk kunt aanvullen.

Taalcheck: nakijken op taal

Met de Taalcheck wordt de algehele taal in je scriptie verbeterd. Dit houdt onder andere in dat we academische woordkeuze toepassen, de juiste werkwoordstijden gebruiken, letten op consistentie en natuurlijk alle typ-, spel- en taalfouten direct in je document verbeteren, zodat je er zelf geen werk meer aan hebt.

In het feedbackdocument nemen wij de taalfouten met je door en leren wij je hoe je deze fouten in het vervolg kunt voorkomen.

Structuurcheck: nakijken op structuur

Als je niet zeker weet of je alle verplichte onderdelen in je scriptie hebt verwerkt, kies dan voor de Structuurcheck als aanvullende dienst. Hiermee kijken we naar de algehele opbouw van je scriptie, zowel op hoofdstukniveau als op paragraaf- en alineaniveau. Hierbij stelt de editor zich continu de vraag: Is dit onderdeel volledig?

In het feedbackdocument zie je aan de hand van een checklist welke verplichte onderdelen per scriptie-onderdeel ontbreken. Aan de hand van suggesties en verwijzingen naar artikelen, helpen wij je de ontbrekende onderdelen op de juiste manier in je scriptie te verwerken.

Inhoudscheck: nakijken op inhoud

Met de Inhoudscheck kijken we kritisch naar de inhoud van je onderzoek. Is de informatie onderbouwd en relevant? Volgt de informatie elkaar logisch op? Is de rode draad duidelijk? De editor geeft je in de kantlijn uitgebreide en heldere feedback op deze en andere onderdelen.

Door je vragen te stellen bij onduidelijkheden, tips te geven en verbetersuggesties te doen, helpen wij je de tekst en daarmee het onderzoek inhoudelijk te verbeteren.

APA-check: nakijken op bronvermelding

Deze vorm van scriptie hulp is ontwikkeld voor studenten die moeite hebben met de bronverwijzing en -vermelding in hun scriptie. Met de APA-check verbeteren we zowel alle bronnen in de tekst als de bronnen in de literatuurlijst, aan de hand van de meest recente APA-regels.

Lay-out check: nakijken op lay-out

Met de Lay-out check perfectioneren wij de opmaak van je scriptie en houden we daarbij rekening met de eisen vanuit jouw opleiding, zoals het lettertype, de lettergrootte en de marges. Wij voegen ook een titelblad en paginanummers toe, en maken een automatische inhoudsopgave en figuren- en tabellenlijst.

24editor staat voor kwaliteit

Het consistent afleveren van kwaliteit staat bij ons op nummer één. Onze scriptie hulp wordt dan ook zeer gewaardeerd door studenten en hier zijn we enorm trots op. In de reviews op Trustpilot kun je lezen wat andere studenten van onze nakijkservice vinden.

Niet alleen studenten raden onze nakijkservice aan, maar ook docenten en begeleiders. Inmiddels hebben wij duizenden studenten geholpen met afstuderen.