Een optimaal LinkedIn-profiel
Gepubliceerd op 8 mei 2017 door Farah
Met wereldwijd 230 miljoen leden is LinkedIn het grootste zakelijke netwerk. Het belangrijkste doel van LinkedIn is om leden gebruik te laten maken van elkaars zakelijke netwerk. Net als bij andere sociale media kun je ook hier contacten leggen met anderen. Met een optimaal LinkedIn-profiel zorg je ervoor dat je sneller gevonden en benaderd wordt.
Studenten
LinkedIn helpt ook scholieren en studenten bij het vinden van een geschikte onderwijsinstelling, studie, stage of eerste baan. Het netwerk bevat namelijk ook universiteitspagina’s waarop onderwijsinstellingen kenbaar maken wat ze te bieden hebben.
Een optimaal LinkedIn-profiel
Het kost wat tijd om je LinkedIn-profiel zo volledig mogelijk in te richten. In dit artikel laten we de belangrijkste onderdelen zien die absoluut niet mogen missen op jouw profiel.
Persoonlijke headline
Dit is de tekstregel onder je naam die als eerste te zien is wanneer iemand je opzoekt op LinkedIn. Zie het als jouw persoonlijke visitekaartje. Beschrijf hier kort wie je bent en wat je doet.
Werkervaring
In de werkervaring geef je een eerste algemene indruk van jezelf en toon je aan over welk vakgebied jij kennis beschikt.
- Maximaal 1 alinea: algemene omschrijving van het bedrijf.
- Maximaal 2 alinea’s: bondige omschrijving van je taken en verantwoordelijkheden.
- Voeg projecten toe
- Voeg media toe
- Vraag om aanbevelingen
Summary
In de summary introduceer je jezelf en trek je de aandacht. Je kunt het zien als een soort ‘elevatorpitch’ (verkooppresentatie) van jezelf.
- Trefwoorden zijn waardevol omdat ze de vindbaarheid van jouw profiel vergroten. Verwerk trefwoorden in de lopende tekst.
- Schrijf in de ik- of wij-vorm. Vermijd de derde persoon.
- Zorg dat de summary niet langer dan 3 alinea’s is.
Profielfoto
Een foto blijf je vaak beter onthouden dan tekst. Zorg daarom voor een goede, zakelijke foto. De volgende profielfoto’s zijn niet geschikt:
- Een foto met/van je huisdier
- Een groepsfoto
- Een foto van je kind
- Een oude foto
- Een onprofessionele foto. Bijvoorbeeld op het strand of in een nachtclub.
- Een huwelijksportret
- Een foto van je bedrijfslogo
- Een foto van slechte kwaliteit (te uitgerekt / gepixeleerd)
Vaardigheden
Op je profiel kun je vaardigheden belichten, hiermee geef je aan waarin je uitblinkt en wat jouw skills zijn. Je kunt er maximaal 50 selecteren. Hierbij is het belangrijk dat de vaardigheden ook echt betrekking hebben op jou.