• Proofreading service
  • Best quality
  • Best linguists

Studieplanning maken

Published on 19 May 2016 by admin

Voorbereiding is het halve werk, dat geldt vooral voor studenten. Als je denkt dat sommige studenten hun studiepunten glansrijk behalen zonder te plannen, fout! Ook zij bereiden zich voor en maken een planning, al is het in hun hoofd.

Ben je een uitsteller? Kom je vaak in tijdnood bij het leren voor een tentamen of het maken van een opdracht? Vind je het lastig om taken op tijd te overzien? Dit artikel kan je helpen bij het plannen van je studieactiviteiten.

Een strakke planning steunt op 3 belangrijke pijlers:
Realistisch: neem niet te veel hooi op je vork, niemand kan 12 uur per dag aan één opdracht zitten.
Gedetailleerd: deel grote taken op in kleine delen, noteer specifiek hoeveel tijd je aan een onderdeel wilt besteden.
Flexibel: sommige taken kunnen lastig zijn en vergen meer tijd dan je van tevoren denkt, het is niet erg om je planning van tijd tot tijd aan te passen.


Studieplanning maken in 5 stappen:

Stap 1. Data noteren
Zoek in je rooster op, wanneer je een tentamen hebt. Nu weet je hoeveel weken je hebt om de stof te leren. Tel daarbij 1 week op voor herhaling van de stof. Dus, stel dat je over 3 weken een tentamen hebt, reserveer dan 4 weken om aan de stof te besteden.

Stap 2. Hoeveelheid stof & moeilijkheidsgraad
Bekijk hoeveel stof je moet leren. Verzamel alle literatuur en bepaal het aantal bladzijden, daarbij maak je een inschatting van de moeilijkheidsgraad.

Stap 3. Stel het aantal studie-uren vast
Gemiddeld kun je ongeveer tussen de 3 en 8 bladzijden per uur bestuderen. Dit houdt in dat je de stof leest en begrijpt zodat je het kunt reproduceren. Meestal onderschatten studenten de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om de stof goed onder de knie te krijgen.

Stap 4. Verdeel de stof over weektaken
Deel de hoeveelheid stof over het aantal weken zodat je weet wat je per week moet doen. Ook kun je jouw tijd specifieker indelen door te noteren hoeveel uur je dat per week kost.

Stap 5. Ontspanning & vrije tijd
Om effectief en efficiënt te studeren, is het juist verstandig om ontspanmomenten in te lassen. Laad je even op om vervolgens weer goed ertegenaan te gaan. Sta stil bij vrije dagen en vakanties. Houd rekening met uitgaan, vrienden, sporten en niet geheel onbelangrijk; uitslapen!

Tot slot, voordat de week begint markeer je op grond van bovenstaande stappen in je agenda de dagen en uren waarop je aan de weektaak gaat werken.

 

Wat vind jij van dit artikel?
0 0
Back to overview

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proofread Theses & Papers
Thesis proofread & structure-check
Thesis APA-check
Proofread cover letter & cv