• Scriptie nakijkdienst
 • Ervaren taalkundigen
 • Binnen 24 uur

Uitleg Taalcheck

Scriptie nakijken in 3 simpele stappen.

Scriptie redigeren
1

Upload je scriptie of verslag

Selecteer de dienst, upload je scriptie of verslag en kies de nakijktermijn en extra diensten. Vervolgens verschijnen aan de hand hiervan de totaalprijs en aanleverdatum. Vul tot slot je contactgegevens in en voltooi de betaling.

2

Wij gaan aan de slag

Middels ‘wijzigingen bijhouden’ in Word verzorgen wij de spelling en grammatica controle in je scriptie of verslag. Met de grammatica check controleren wij niet alleen de taal- en spelfouten, maar ook de zinsopbouw, interpunctie, werkwoordstijlen en verbindingswoorden.

Scriptie controleren
3

Check je mail!

Je ontvangt 2 versies van jouw nagekeken document. In de 1e versie zie je wat de editor gewijzigd heeft en kun je zelf kiezen welke wijzigingen je accepteert. In de 2e versie zijn daarentegen alle wijzigingen reeds geaccepteerd.

Meer informatie & voorbeelden

Taalcheck

Laat de spelling controleren door een professional. Met de Taalcheck corrigeren wij niet alleen alle typ- en spelfouten, maar ook alle grammaticafouten, stijlfouten, inconsistenties, onjuiste zinsopbouw en interpunctie tegen voordelige tarieven die passen bij het budget van studenten.

Een scriptie nakijken doen wij uiterst zorgvuldig en is erop gericht om jouw tekst naar een hoger niveau te tillen. Naast academisch taalgebruik besteden wij bovendien aandacht aan subjectieve of vage formuleringen, werkwoordstijden, getallen en afkortingen. Bekijk ons nakijkmodel voor meer informatie.

Aan de hand van ‘wijzigingen bijhouden‘ in Word doen wij aanpassingen in de tekst, zodat je precies kunt zien wat is aangepast. Bovendien kun je zo zelf beslissen welke wijzigingen je door wilt voeren.
.

Welke documenten kijken wij na?

Een scriptie nakijken behoort tot onze corebusiness, maar uiteraard redigeren wij ook allerlei andere soorten onderwijsgerelateerde documenten, zoals een essay, plan van aanpak of onderzoeksvoorstel, paper, reflectieverslag, onderzoeksrapport, verslag van je afstudeerstage, en andere deelopdrachten.
.

Hoeveel kost het om je scriptie na te laten kijken?

Bij 24editor hanteren wij studentvriendelijke tarieven voor de Taalcheck. Gecombineerd met onze kennis en expertise tillen wij jouw scriptie naar een hoger niveau en betaal je gegarandeerd niet te veel voor een scriptie check. Ontdek daarom zelf onze voordelige tarieven en bereken vervolgens de prijs!
.

Nakijktermijnen

Wij snappen als geen ander dat studenten korte deadlines hebben, daarom bieden wij naast de nakijktermijnen van 3 dagen en 7 dagen, ook een 24-uursdienst aan. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat jouw bachelorscriptie of masterscriptie met spoed nagekeken kan worden.
.

Spellingcheck Nederlands & Engels

De spelling controleren wij van zowel Nederlandse als Engelse teksten. Al onze editors zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben bovendien jarenlange ervaring in het redigeren van teksten van allerlei opleidingen. Ten slotte kiezen wij enkel de beste en gedreven editors.
.

Voorbeelddocument Taalcheck

24editor-taal

Structuurcheck

Met de Structuurcheck duiken wij dieper in de tekst en kijken wij of jouw scriptie of verslag voldoet aan de beoordelingscriteria. Wij kijken onder andere na op de volgende punten:

 • Volledigheid: voldoet elk scriptie-onderdeel aan de criteria en is dit op de juiste wijze weergegeven?
 • Rode Draad: is de gebruikte theorie relevant? Is de conclusie getrokken op basis van de onderzoeksresultaten?
 • Onnodige herhalingen: val je in herhaling en kunnen onderdelen beknopter worden opgeschreven?
 • Opbouw: is het onderzoek correct opgebouwd? Is er een logische samenhang tussen de alinea’s?

De structuur-check ontvang je in de vorm van feedback in de kantlijn van het document, waarbij handige tips en waardevolle suggesties worden gegeven voor inhoudelijk verbeteringen.

Bekijk ons nakijkmodel voor een volledig overzicht waarop wordt gecontroleerd met de structuur-check.

Voorbeelddocument structuur-check

24editor-taal-structuur

APA-check

Met de APA-check controleren wij niet alleen de bronverwijzingen in de tekst, maar ook de titelbeschrijvingen in de literatuurlijst aan de hand van de APA regels. Bovendien worden de wijzigingen direct doorgevoerd in de tekst.

Daarnaast controleren wij de bronnen ook inhoudelijk, zetten wij de literatuurlijst in alfabetische volgorde en bovendien wijzen we je op bronnen die wel in de tekst voorkomen, maar niet in de literatuurlijst, en vice versa.

Ten slotte controleren wij zowel op de Nederlandse als de Engelse APA regels. Bekijk onze tarievenpagina voor een overzicht van de prijzen of bereken de prijs met onze calculator.

Voorbeelddocument APA-check

24editor-apa

Feedbackformulier

In het feedbackformulier leggen we uit welke fouten zijn gecorrigeerd en vooral waarom. Op deze manier helpen we je jouw schrijfvaardigheid te verbeteren. Ook lees je hier welke (inhoudelijke) onderdelen in je scriptie nog extra aandacht verdienen.

Voorbeelddocument feedbackformulier

24editor-feedbackdocument

Taalcheck FAQ’s

 • Wat houdt nakijken op taal in?

  De editor corrigeert typ- en spelfouten, grammaticale fouten, stijlfouten, zinsopbouw, woordkeuze en interpunctie. Haperende zinnen en inconsistenties worden gecorrigeerd zodat de hele tekst beter leesbaar wordt.

  Bekijk ons nakijkmodel voor een volledig overzicht. Ook kun je het beoordelingsformulier van jouw opleiding meesturen. De editor kan dan gerichter te werk gaan.

 • Wat houdt nakijken op structuur in?

  Met de structuurcheck ontvang je feedback over de opbouw en indeling van jouw scriptie of verslag. De editor controleert de volledigheid van de titelpagina, het voorwoord, de samenvatting, onderzoeksmethode, conclusie, aanbevelingen, titels en kopjes. Daarnaast word je geattendeerd op herhalingen en, indien nodig, wordt de tekst ingekort.

 • Hoe wordt mijn document nagekeken en aangeleverd?

  Het document wordt in Word nagekeken, middels ‘wijzigingen bijhouden’. Je ontvangt twee versies van het nagekeken document. In versie 1 zijn alle wijzigingen en opmerkingen zichtbaar en kun je zelf beslissen welke je accepteert.
  In versie 2 zijn alle wijzigingen al geaccepteerd. De opmerkingen kun je eerst doornemen en vervolgens zelf verwijderen. Tot slot ontvang je een feedbackdocument waarin de editor de belangrijkste wijzigingen verantwoordt en uitlegt.

 • Ik ben een student, welke documenten kan ik laten nakijken?

  Wij kijken alle onderwijsgerelateerde documenten na, waaronder scripties, plan van aanpak/onderzoeksvoorstellen, stageverslagen, essays, betogen, deelopdrachten, evaluatieverslagen, interviews, presentaties, portfolio’s etc.

 • Ik ben een sollicitant, welke documenten kan ik laten nakijken?

  Voor sollicitanten kijken wij cv’s en sollicitatiebrieven na. Wil je zowel je cv als sollicitatiebrief laten nakijken, voeg ze dan samen in één Word-bestand om dubbele kosten te voorkomen.

 • Ik ben een bedrijf, welke documenten kan ik laten nakijken?

  Wij kijken alle bedrijfsgerelateerde documenten na, waaronder websites, nieuwsbrieven, persberichten, jaarverslagen, manuscripten etc.