• Scriptie nakijkservice
 • Beste kwaliteit
 • Beste taalkundigen

Uitleg APA-check

1

Uploaden

Upload jouw document en kies de nakijktermijn en het aantal bronnen. Aan de hand hiervan verschijnen de totaalprijs en aanleverdatum. Vul je contactgegevens in en voltooi de betaling. Het document wordt direct doorgestuurd naar één van onze editors.

2

De editor gaat aan de slag met jouw document

Aan de hand van ‘wijzigingen bijhouden’ worden de bronverwijzingen in de tekst én de titelbeschrijvingen in de literatuurlijst gecorrigeerd aan de hand van de APA-regels.

3

Je ontvangt jouw nagekeken document binnen de opgegeven termijn

Je ontvangt 2 versies van jouw nagekeken document. In de 1e versie zie je wat de editor gewijzigd heeft en kun je zelf kiezen welke wijzigingen je accepteert. In de 2e versie zijn alle wijzigingen al geaccepteerd.

Voorbeeld documenten

Nakijken op taal

Met de taal-check corrigeren wij typ- en spelfouten, grammatica, stijlfouten inconsistenties, zinsopbouw en interpunctie. Daarnaast besteden wij aandacht aan academisch woordgebruik, subjectieve of vage formuleringen, werkwoordstijden, getallen, afkortingen en meer. Een volledig overzicht vind je in ons Nakijkmodel.

Wij werken met ‘wijzigingen bijhouden’, zodat je kunt zien wat er is aangepast.

24editor-taal

Nakijken + structuur

Met de structuur-check controleren wij op extra aspecten, zoals:
• Volledigheid: welke theorie ontbreekt nog in de hoofdstukken/paragrafen?
• Rode draad: is de aanwezige theorie relevant voor het onderzoek? Zijn er inhoudelijke tegenstrijdigheden? Hoe is de samenhang tussen de alinea’s?
• Opbouw: is het onderzoek logisch en helder opgebouwd? Wordt informatie herhaald?
Een volledig overzicht vind je in ons Nakijkmodel.

Wij werken met ‘wijzigingen bijhouden’, zodat je kunt zien wat er is aangepast.

24editor-taal-structuur

APA-check

Met de APA-check worden de bronverwijzingen in de tekst en de titelbeschrijvingen in de literatuurlijst gecorrigeerd aan de hand van de APA-richtlijnen. Wij controleren op Nederlandse en Engelse APA-regels. Bekijk hier het voorbeeld van een literatuurlijst.

24editor-apa

Feedbackformulier

In het feedbackformulier leggen we uit welke fouten zijn gecorrigeerd en vooral waarom. Op deze manier helpen we je jouw schrijfvaardigheid te verbeteren. Ook lees je hier welke (inhoudelijke) onderdelen in je scriptie nog extra aandacht verdienen.

24editor-feedbackdocument

APA-check FAQ’s

 • Wat is de APA-stijl?

  De APA-stijl is ontwikkeld door de American Psychological Association (APA), een organisatie voor academici. Dit is een stijl voor het schrijven van scripties en het vermelden van bronnen. Vanwege haar duidelijke richtlijnen, hanteren veel Nederlandse onderwijsinstellingen de APA-stijl.

 • Kan ik een APA-check laten uitvoeren?

  Ja, je kunt ervoor kiezen om alleen een APA-check uit te laten voeren of in combinatie met de nakijkdienst. De APA-check kun je al laten uitvoeren vanaf € 49,95.

 • Wat kan ik verwachten van een APA-check?

  Met de APA-check wordt gecontroleerd of de bronverwijzingen in de tekst en de titelbeschrijvingen in de literatuurlijst voldoen aan de APA-regels.
   
  De editor corrigeert uitsluitend de weergegeven bronnen in jouw document. Indien je bronnen vergeten bent te vermelden in de literatuurlijst, word je hierop geattendeerd.